EUSO 2014

3-9-2015
​​​​​De twaalfde EUSO (European Union Science Olympiad) werd gehouden van 30 maart t/m 6 april aan de National Technical University van Athene (NTUA), de oudste technische universiteit van Griekenland.

De olympiade met als thema 'Together we are one' werd geopend door Leonidas Dimitriadis, president van de Eugenides Foundation, financier van dit event, en werd gekenmerkt door samenwerking, solidariteit en gezonde rivaliteit. Dit jaar deden 25 van de 28 EU-landen met 50 teams mee.

Uitstekend Nederlands resultaat

Het gemengde scholenteam van Lukas Dijkstra (Lorentz Casimir Lyceum, Eindhoven), Marien Raat (Erasmiaans Gymnasium Rotterdam) en Ethan van Woerkom (Gemeentelijk Gymnasium Hilversum) behaalde goud. Een uitzonderlijke prestatie, mede omdat ze tot de jongste deelnemers behoorden. De laatste keer dat Nederland goud behaalde was in 2008 in Cyprus. Sophie Bekker, Petra Leferink en Myrthe Wiersma van het Praedinius Gymnasium Groningen wonnen een zilveren medaille. De voorzitter van de wetenschappelijke commissie, Stylianos Liodakis prees het Groningse team vanwege de uitstekende resultaten bij het kwantitatief chemisch onderdeel van de olympiade. Een resultaat dus om trots op te zijn. Een van de Hongaarse teams eindigde op de eerste plaats. De prijzen werden uitgereikt door de decaan van NTUA, Andreas Mpoudouvis.


​Fotobijschrift: Op de foto: v.l.n.r.:
Marien Raat, Lukas Dijkstra, Ethan van Woerkom, Sophie Bekker, Myrthe Wiersma, Petra Leferink
Contactpersoon