EUSO 2015

3-9-2015
​​​​​​​​​​​​​​​​​De dertiende EUSO (European Union Science Olympiad) werd gehouden van 26 april t/m 3 mei aan de Universiteit van Karinthië in Oostenrijk. De olympiade met als thema 'Keep calm and science on' werd geopend door Kurt Nekula van het Ministerie van Onderwijs. Dit jaar deden 25 van de 28 EU-landen met in totaal 50 teams mee.


Goed Nederlands resultaat

Nederland was vertegenwoordigd met twee teams. Het team van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum dat bestond uit August Ammerlaan, Paul Dekker en Siebe Peek (Gemeentelijk Gymnasium Hilversum) behaalde helaas nét geen goud, maar moest met zilver genoegen nemen. Brons was weggelegd voor het team van het Utrechts Stedelijk Gymnasium met Wessel Custers, Sophie van Houweninge en Anouk Volker. Een resultaat om trots op te zijn. Een van de Duitse teams eindigde op de eerste plaats. De prijzen werden uitgereikt door de gouverneur van Karinthië, Peter Kaiser en de president van de EUSO, Michael Cotter.


Zilver: August, Paul, Siebe


Brons:Anouk,Wessel, Sophie


​Begeleiding

Het begeleidende Nederlands EUSO-comité bestaat uit Tom Bloemberg en André Eppink (beiden Radboud Universiteit), Jeroen Sijbers (Wageningen Universiteit), Agnes Legierse en Emiel de Kleijn (SLO, nationaal expertisecentrum voor leerplanontwikkeling).​
Contactpersoon