Nationale

3-9-2015
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​De nationale eindronde wordt eind januari, gedurende twee dagen, gehouden op de Radboud Universiteit Nijmegen of de Rijksuniversiteit Groningen. Uit de winnende teams van de regionale voorrondes worden tijdens deze nationale wedstrijd de twee beste teams geselecteerd.

De teams krijgen gedurende deze twee dagen uitdagende en op elkaar afgestemde praktische opdrachten met voornamelijk experimenteel werk. De leerlingen moeten hun eigen planning maken en de taken onderling goed verdelen. Bij de beoordeling van de resultaten spelen samenwerken, praktische vaardigheden en het verzamelen en verwerken van experimentele gegevens een belangrijke rol. De twee beste teams worden uitgezonden naar de internationale EUSO. Het derde team is het reserve team. 

​Ter voorbereiding op het internationale deel van de wedstrijd krijgen de twee winnende teams nog een ééndaagse training in maart op de Radboud Universiteit Nijmegen of de Rijksuniversiteit Groningen. Het accent bij deze training ligt op goede dataverwerving, -presentie en -verwerking, waarbij onder andere het tekenen van grafieken en rekening houden met significantie aan de orde komen.
Contactpersoon