EUSO 2010-2011

3-9-2015
​​​​​De tien beste teams, winnaars van de regionale voorrondes, streden op 28 en 29 januari 2011 aan de Rijksuniversiteit Groningen om de eerste twee plaatsen. Deze keer deden de leerlingen in de eindronde onderzoek aan magneetvelden bij spoelen, de hardheid van het Gronings grondwater en de invloed van bepaalde omstandigheden op de intensiteit van fotosynthese bij waterpest.

Olaf van den Bergh, Ivry-Roos van Osch en Jara van Veghel van het Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel hebben de negende nationale eindronde van de Europese Unie Science Olympiade (EUSO) gewonnen. De tweede plaats gaat naar Emma Gerritse, Martijn van Kuppeveld en Daan van de Weem van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.

De prijzen werden uitgereikt door Hans Jordens, lid van het Nationaal EUSO-comité en verbonden aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de RuG. De twee winnende team​s vertegenwoordigden Nederland op de 9e Internationale EUSO die van 10 t/m 17 april 2011 gehouden werd in Hradec Králové (Tsjechië).

 
Contactpersoon