EUSO 2014-2015

3-9-2015

​​​​​​​Gemeentelijk Gymnasium Hilversum wint nationale eindronde


Op 30 en 31 januari vond de nationale eindronde van de European Union Science Olympiad (EUSO) plaats aan de Rijksuniversiteit Groningen. August Ammerlaan, Paul Dekker en Siebe Peek van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum hebben deze nationale eindronde gewonnen.

De tweede plaats gaat naar Sophie van Houwelinge, Wessel Custers en Anouk Volker van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. De prijzen werden uitgereikt door Jan Apotheker, verbonden aan het Instituut voor Didactiek en Onderwijsontwikkeling van de RuG. Apotheker gaf alle 30 finalisten een pluim voor hun topprestaties en benadrukte dat ze allemaal al winnaars zijn, omdat ze al een regionale voorronde gewonnen ​hebben. Hij wenste alle leerlingen veel succes toe bij hun vervolgcarrière en zou graag zien dat al deze toppers kiezen voor een opleiding in bèta of techniek.

De twee winnende teams vertegenwoordigen Nederland op de 13e internationale EUSO die van 26 april t/m 3 mei gehouden wordt in Oostenrijk (Klagenfurt) waaraan vrijwel alle EU-landen deelnemen.Eerste plaats: Gemeentelijk Gymnasium Hilversum
 v.l.n.r.: August Ammerlaan, Paul Dekker, Siebe PeekTweede plaats: Utrechts Stedelijk Gymnasium
Sophie van Houwelinge, Wessel Custers, Anouk Volker
Contactpersoon