Regionale voorronde

3-9-2015
​​​​​​​​​​​​​Vanaf eind september tot en met 30 oktober kunnen havo en vwo leerlingen die in december van dat jaar jonger zijn dan 17 jaar zich als team van drie personen aanmelden via dokke.science.ru.nl. De leerlingen kunnen daarbij aangeven naar welke universiteit/hogeschool hun voorkeur uitgaat.

Van het EUSO-secretariaat krijgen de leerlingen bericht over hun plaatsing. Leerlingen worden zo veel mogelijk geplaatst op de universiteit of hogeschool van hun voorkeur. De deelnemende universiteiten en hogeschool zijn: Radboud Universiteit Nijmegen, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht, Leiden Universiteit, Universiteit Twente, Technische Universiteit Eindhoven, Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Wageningen Universiteit en Maastricht University.

De regionale voorrondes vinden in november of december plaats op de universiteiten en hogeschool gedurende een dag.  ​​​​Eind januari vindt gedurende twee dagen de nationale eindronde plaats bij de Rijksuniversiteit Groningen of de Radboud Universiteit Nijmegen. Uit de winnende teams van de regionale voorrondes worden tijdens deze nationale wedstrijd de twee beste teams geselecteerd. Deze twee teams gaan eind april/begin mei naar de Internationale EUSO.

De teams die naar de internationale wedstrijd gaan krijgen een ééndaagse training in februari/maart.
Contactpersoon