Hoe werkt het?

8-9-2015

​​​​​​​​​Hoe werkt het?

​Op een universiteit of hogeschool naar keuze voer je samen met je teamgenoten één dag science-experimenten uit. Nog dezelfde dag krijg je te horen of je met jouw team door mag naar de nationale selectiewedstrijd. En als je dan geselecteerd bent voor die nationale, maak je kans om met je team Nederland te mogen vertegenwoordigen op de Internationale, in een van de Europese landen. 

Ben je geïnteresseerd in biologie, scheikunde en natuurkunde? 
  • Zit je in de bovenbouw havo/vwo en volg je een natuurprofiel?
  • Hou je van practicum doen?
  • Hou je er van om in een team te werken?
  • Zou je wel eens een dag willen werken op een universiteit of hogeschool?
  • Wil je kans maken op een unieke week in het buitenland?
Spreekt dit je aan en ben je voor het einde van het jaar nog geen 17 jaar, meld je dan in september of begin oktober met een team van drie personen aan voor de regionale voorronde van de European Union Science Olympiad, de EUSO. 

​Deelnemers aan het woord

​Het begon allemaal  een paar maanden geleden toen twee vrienden van me me overhaalden mee te doen aan de voorrondes van de EUSO in Groningen. Ik vond het eigenlijk vooral een goed excuus  om een dag school te missen, maar na de voorronde begon ik die practica nog leuk  te vinden ook. De toetsen waren op zich ook wel te doen en geinig.

Als jij er ook over nadenkt  om mee te doen dan raden we je aan sowieso mee te doen, omdat je er wat van leert en het is een leuke ervaring. Het leukste van de internationale  EUSO was het sociale gebeuren. Je leert veel nieuwe mensen kennen en je leert zo ook veel over ander landen. Aan het eind van de week waren echte vriendschappen ontstaan en e-mailadressen werden uitgewisseld.​
Contactpersoon