EUSO 2010 internationaal

3-9-2015

​​​​​​​​​​​​​Verslagen van leerlingen, Euso 2010​


Bijna elke dag, of eerder elke dag, was er weer een leuke activiteit gepland, van een bezoek aan een nuclear power plant tot aan disc golf. maar deze activiteiten waren niet het leukste van de reis. Het leukste was dat er zoveel mensen van verschillende landen bij elkaar kwamen en gewoon leuk met elkaar omgingen. Het is een leuke ervaring, waar anders ontmoet je zoveel mensen met verschillende culturen? Je wou natuurlijk wel winnen, maar uiteindelijk maakte het niks uit of je brons, zilver of goud had, want de week op zichzelf is veel leuker. 


Tomas:


"Ik vond deze EUSO week een week om niet snel te vergeten. Een week waarin prestatie en gezelligheid volgens mij goed samengaan. Op twee dagen goed presteren, en voor de rest  gewoon veel lol hebben met leeftijdgenoten uit heel Europa. Ook vond ik het heel erg goed georganiseerd, al waren het soms wel veel musea op een dag. Ook was niet alles even interessant, maar dat heb je natuurlijk altijd. Daarnaast was er ook genoeg mogelijkheid anderen te leren kennen, wat ook erg leuk was. Ik was ook tevreden over onze prestatie, een zilveren medaille. Conclusie: een topweek!"

Jelle:


"De EUSO was een geweldige  ervaring. Mensen ontmoeten, lol hebben, samen zijn met 'the brightest young minds of Europe'. Ik ga het echt missen. Na een wat verlegen introductie leerde ik mensen kennen uit heel Europa. De activiteiten zoals dansen, musea bezoeken en het gewoon rondhangen met elkaar maakten hechte vriendschappen. Op dit moment, na afscheid te hebben genomen van iedereen, kan ik zeggen dat de EUSO me meer dan een zilveren medaille heeft gebracht: onvergetelijke herinneringen."

Anouschka:


"De bus die ons terug zal brengen naar Nederland begint net te rijden, een perfect moment om terug te blikken op de EUSO 2010 in Gotenburg. Het begrip 'bus' verdient misschien wat aandacht voor ik het over deze week zal hebben: door een Vulkaanuitbarsting in IJsland kunnen we niet vliegen en dus moest alternatief vervoer worden gezocht, de bus en een veerboot in dit geval."

​Natuurlijk is de EUSO een wedstrijd, maar in dit geval geldt het gezegde 'meedoen is belangrijker dan winnen' zeker, iets wat je mij niet vaak zult horen zeggen. De week was namelijk bovenal ongelooflijk gezellig, het is erg leuk om zoveel landen te ontmoeten. Ik verwachtte hier niet zoveel van, aangezien ik dacht tussen een stelletje nerds te zullen belanden, maar het merendeel is erg aardig. Buiten de tests om hebben we verschillende activiteiten ondernomen en door de leuke groep mensen hebben we ons zeer vermaakt.
Maar natuurlijk, het is en blijft een wedstrijd, we hebben geprobeerd er het beste uit te halen, met een zilveren medaille als gevolg, We kunnen dus met veel plezier terugkijken op en erg leerzame, maar bovenal leuke week.
Jacco


Contactpersoon